JEG ER PILGRIM. En hæsblæsende thriller af episk karakter

 

Jeg er Pilgrim - Terry Hayes
(c) Politikens Forlag

Læseeksemplar fra forlaget.

Dette er muligvis den bedste krimi-spændingsthriller jeg nogensinde har læst (og kommer til at læse) – det er lidt af en introduktion, men det er nu altså sandheden. Som jeg har nævnt flere gange her på bloggen, så er jeg ikke den største krimilæser. Men jeg har da alligevel fået læst en del krimier på det sidste, og der er altså ingen tvivl om, at Jeg er Pilgrim er i sin helt egen liga.

Jeg vil egentlig ikke beskrive plottet specielt detaljeret. Jeg fik anbefalet bogen af min far, og læste faktisk slet ikke bagsideteksten, da han har ret 99.9% af tiden når han anbefaler mig bøger. Så her er en kort omformulering af bogens officielle beskrivelse fra forlaget:

En kvinde findes myrdet på et snusket hotel på Manhattan. Alle spor efter mordet er fjernet – ikke det mindste spor er tilsyneladende tilbage. Et andet sted i verden, på et helt andet tidspunkt, bliver en mand offentligt henrettet under ørkensolen. En biotek-ekspert findes myrdet på en losseplads i Damaskus. På en bjergside i Afghanistan udbrænder de sidste rester af tre mennesker. Den eneste der kan løse disse forbrydelser, er én mand. Pilgrim.

At afsløre mere af plottet ville være en skam, for meget af bogens spænding består af den komplette uvidenhed man som læser føler under læsningen. Selve bogens historie starter direkte fra side 1, uden man er helt klar over hvad man er ved at blive rodet ud i. Derfra går det pludselig hurtigt. Da jeg begyndte på bogen, skulle jeg bare lige læse et par sider før jeg skulle sove… Det blev til mere end 170 sider, og min nattesøvn blev altså pludselig ret forsinket. Bogens hovedperson, Pilgrim, er virkelig noget af en karakter; hans måde at fortælle historien på giver et ekstra lag og en form for afstand fra selve begivenhederne der sker foran én. Det er en fed måde at fortælle en historie på, og til tider er det endda ganske underholdende – og det havde jeg ikke ligefrem regnet med midt i al den action!

Hayes har skrevet en bog der er så propfyldt med spænding at jeg nogle dage slet ikke kunne tage mig sammen til at læse den; der skete simpelthen for meget til at jeg kunne sove ordentligt bagefter. Han lægger ekstremt mange spor ud, og der kører mange sideløbende historier – desuden skal man huske ting, der kun nævnes kort i bogens begyndelse hvis man skal have mest ud af historien; men han binder det hele sammen på fineste vis. Det er meget lang tid siden at jeg har læst så god en krimithrillerspændingsroman, og jeg er meget imponeret over denne debut.

Bogen er fantastisk, og jeg kommer til at genlæse den på et tidspunkt. Selv anden gang er jeg sikker på at den vil være spændende.

6-books

Denne bog kan anbefales til alle der nyder en god krimi eller spændingsroman – men man skal være indstillet på at miste en del søvn! 😉

Find den i din lokale boghandel. x

| Forfatter: Terry Hayes | Forlag: Politikens Forlag | Udgivelse: 21. juni 2017 | Oversætter: Henriette Rostrup | Originaltitel: I Am Pilgrim |

GemGem

GemGem

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: