JOES BOG af Jonathan Tropper

JoesBogred

Joes bog er en skøn, feel-good (men også til tider forfærdelig) fortælling. Jonathan Tropper, der især er kendt for 7 satans lange dage, samt filmatiseringen heraf, har skrevet endnu en virkelig fin roman. Den er umådeligt underholdende, dog føles det til tider som om bogen primært er blevet skrevet, så filmrettighederne kunne sælges. Det er en skam, for det ødelægger lidt oplevelsen af bogen.

Historien handler om Joe Goffman, en succesrig forfatter der bor på Manhattan. Hans første – og eneste – bog omhandler den lille by han er vokset op i, Bush Falls; en bog som fortæller, i detaljer, om alle beboerne i byen og deres privatliv. Dog med lidt ekstra pynt her og dér, som har gjort livet akavet for dem. Så Joe er altså ikke elsket i sin barndomsby, og da han får et opkald fra sin bror, der fortæller at hans far har haft et hjertetilfælde, har han ikke voldsomt travlt med at vende tilbage til Bush Falls.

Joe er en interessant hovedperson, for han er ikke særlig sympatisk. Jeg kan personligt ikke lide ham, og det er netop dette der gør at han føles så ægte. Hans succes har ikke gjort ham lykkelig, og han er midt i en skriveblokade. Da han vender tilbage til sin barndomsby, følger en masse problemer med. Det er fantastisk tragikomisk, og selvom jeg krummede tæer over de til tider voldsomt pinlige situationer, så var jeg underholdt gennem hele bogen.

Det er en ret stor historie, der handler om livet, de forhold man skaber (eller ødelægger), og hvor underligt det kan være at vende tilbage til sit barndomsværelse efter 20 års fravær. Når man er midt i læsningen, føles det som om man ser en film; alle scenerne træder tydeligt frem, og man kan næsten lugte caféburgerne og græsset foran husene i Bush Falls. Den er velskrevet, men desværre føles det lidt som om at Tropper er ramt lidt af samme problem som Joe Goffman selv; bogen kommer næsten for tæt på at ligne et screenplay, med sceneindstillinger og regibemærkninger. Det tager lidt af charmen fra den ellers gode historie.

Dog læste jeg den alligevel til langt ud på natten – Troppers skrivestil er hektisk, næsten en smule stressende; der sker noget hele tiden, så det er slet ikke at lægge bogen fra sig igen når man først er begyndt. Jeg var underholdt, men det bliver ikke til mere end tre stjerner fra mig. Der mangler simpelthen noget ekstra.

Find den i din lokale boghandel (:

3-books

 

| Forfatter: Jonathan Tropper | Forlag: Modtryk | Udgivelse: September 2016 | Oversætter: Allan Hilton Andersen | Originaltitel: The Book of Joe|

Udgivet af Modtryk, 2016. 334 sider. Oversat af Allan Hilton Andersen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: