Gode bøger til efteråret

JoesBog
Nuværende læsning. Perfekt til at løfte humøret på disse regnfulde dage!

Der er mange måder at bruge de mørke (og til tider triste!) efterårsdage på. Men jeg mener nu altså, at den bedste måde at bruge sin tid på, er med en kop te (eller varm kakao.. med flødeskum..) og en god bog. Herunder er en lille opremsning af de bøger jeg altid anbefaler til mine venner når de mangler noget inspiration. Det er ikke altid at de lytter til mig, men der er en grund til at jeg altid vender tilbage til de her bøger! De er virkelig velegnede til at nyde på sofaen, under et tæppe og med en varm drik ved siden af sig. Joes bog, vist herover, er selvfølgelig den første jeg anbefaler. Den er fantastisk, og selvom jeg knap har læst 50 sider, så får den mig til at grine højt – perfekt efterårsbog, men absolut ikke den eneste der er værd at læse lige i øjeblikket!

Hvis du er til fantasy eller science fiction, er der rigeligt at vælge imellem. De to titler herunder er dog blevet en smule glemt siden de udkom tidligere på året.

The Graces Cover.inddThe Graces af Laure Eve. En rigtig hyggelig uhyggelig bog. Den minder mig af en eller anden grund om den slags uhyggelige serier og film som der blev lavet en masse af da jeg var barn – ikke helt skræmmende nok til at give én mareridt, men helt sikkert spændende nok til at holde dig fanget! Bogen handler om River, der er fast besluttet på at blive venner med de populære Grace-børn, der bor i byens store palæ-agtige hus, afskåret fra alle.Der går rygter om magiske evner og underlige fester, og læseren må næsten løbe for at kunne følge med, for pludselig kommer der fart på plottet! Fantastisk underholdning fra start til slut. Perfekt til en kold efterårsaften. Der er også en fortsættelse, som dog ikke er blevet oversat endnu. – Udgivet af Carlsen

 

Doedens maerker_FORSIDE.inddDødens mærker, Veronica Roth (forfatter til Divergent-serien). Da jeg startede på denne bog, var det med adskillige måneders ‘forsinkelse’ – jeg havde faktisk slet ikke lyst til at læse den, men endte alligevel med at starte på den, da jeg fandt den på engelsk på mit lokale bibliotek. Vi følger Cyra og Akos, der stammer fra hver deres folk (hhv. Shotet og Thuvhe) på samme planet. Selvom plottet var ret ligetil, og ikke specielt overraskende, så var jeg underholdt gennem hele læsningen. Og jeg kunne virkelig godt lide det univers som Roth opbygger i denne første bog. Næste bog er planlagt til 2018. – Udgivet af Alvilda Originaltitel: Carve the Mark

Er man mere til historiske romaner, har jeg også anbefalinger til dig. Det kan måske diskuteres hvor historisk korrekt Outlander er, men jeg synes nu stadig den hører til herunder. Man skal i hvert fald ikke have noget imod også at få lidt historieundervisning, hvis man vælger at læse den!

 

Belgravia
Belgravia
af Julian Fellowes. Denne bog er ved at være gammel allerede (den udkom sidste sommer!), men den udkom som paperback for et par måneder siden, så jeg synes at det er helt fint at bringe den på bane igen. Hvis du godt kan lide Downton Abbey, eller lignende, er denne bog lige noget for dig! Dramaet passer perfekt til det ret intense, næsten britisk-lignende vejr vi har i disse dage. (Hos mig er det meget gråt..) Belgravia er et perfekt billede af Londons aristokrati i 1800-tallet, og samtidig en medrivende historie om ikke at passe ind. – Politikens forlag

Outlander-Den engelske kvindeOutlander – Den engelske kvinde af Diana Gabaldon. Omend jeg ikke er den største fan af denne bog – faktisk synes jeg virkelig ikke at den er god – så vil jeg dog stadig tillade mig at anbefale den til dem der ønsker at læse en historie om kærlighed, krig, tidsrejser, magi, drama, problematiske kærlighedsforhold og kilte. Med en umådeligt populær tv-serie, er denne bog blevet lidt af en bestseller, og jeg forstår hvorfor. Den er lidt af en en love/hate-bog. Enten elsker(!) man den, eller også fanges man bare ikke af den. Men anbefales, dét skal den (med forbehold)! Den er fyldt til randen med spænding, og med et glas vin på en kold efterårsaften tror jeg at man vil føle sig ganske underholdt. – Gyldendal

I den lidt mere uhyggelige ende har vi Karin Slaughter, med Den gode datter (<– klik). Da jeg næsten lige har skrevet en anmeldelse af den, vil jeg ikke skrive så meget mere om den her. Men den vil jeg anbefale at man læser mens der sidder en anden i lejligheden/huset/cafeen/toget ved siden af dig. Ellers kan det godt blive svært at falde i søvn om natten. Udgivet af HarperCollins Nordic Originaltitel: The Good Daughter

JegovervejeratgøredetforbiDer er også en mindre kendt bog, skrevet af Iain Reid – Jeg overvejer at gøre det forbi. Den er fra marts i år, men har ikke fået så meget opmærksomhed i Danmark. Den er også meget anderledes ift. de andre krimier der udgives i Danmark. Den er ekstremt psykologisk, og så velskrevet at man som læser selv bliver helt i tvivl om hvad der foregår – jeg læste den på en bustur fra Sjælland til Aarhus, og var opslugt af den i alle tre timer og 20 minutter. En lille bog (på 245 sider – alt er relativt), som man ikke lige sådan glemmer igen. På trods af at det er mere end et halvt år siden at jeg læste den, så kan jeg stadig tydeligt huske den. Og den giver mig stadig kuldegysninger. – Lindhart & Ringhof – Originaltitel: I’m Thinking of Ending Things

Lige en ekstra anbefaling her til sidst: Jeg er kæmpe fan af graphic novels, og jeg synes ikke at de får nok opmærksomhed i Danmark. Derfor kommer der selvfølgelig lige en anbefaling af min nuværende yndlingsserie, Saga, af Brian K. Vaughan og Fiona Staples. En sci-fi historie om en lille familie i en meget stor verden. Der er aliens, rejser i rummet, rumskibe lavet af organisk materiale, pelsløse katte, edderkopperkvinder og meget mere. Det er en fantastisk fortælling, og den er helt vildt godt illustreret. Jeg genlæser dem ofte, og glæder mig meget til jul, da de næste samlinger står øverst på listen. – Udgivet af Image Comics. Den er desværre ikke oversat til dansk, men mon ikke den lokale boghandler kan skaffe den hjem alligevel? (Jo, jo det kan de. (: )

Saga1-ny

x

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: