Dagens udgivelse: DEN GODE DATTER af Karin Slaughter

DenGodeDatter-KarinSlaughter

Læseeksemplar fra forlaget.

I dag udkommer en ret fantastisk bog. En Karin Slaughter krimi, uden relation til Will og Sara. Jeg har aldrig læst noget af Slaughter før, men da jeg læste bagsideteksten på denne, vidste jeg at tiden nu var kommet. Det har jeg godt nok ikke fortrudt!

Bogen handler primært om søstrene Charlotte og Samantha, og om deres liv 28 år efter det værste er sket; deres mor myrdes for øjnene af dem, og deres familieliv ødelægges for altid på en enkel nat.
Charlotte er blevet forsvarsadvokat som sin far, i den samme lille by som hun voksede op i. Hun er – relativt – tilfreds med sit liv, men det hele smadres igen, da en ny, ekstremt voldelig hændelse pludselig sker i Pikeville. Charlotte blandes ind i sagen, da hun oplever den på helt nært hold. Ikke nok med at det bringer alle hendes undertrykte minder frem igen, så er hun også det bedste vidne i situationen, og pludselig er sagen ikke så ligetil som den så ud til ved første øjekast.

Den gode datter er en vaskeægte pageturner. Jeg gik i gang med den i lørdags på vej til arbejde. 12 minutters bustur var rigeligt til at jeg var fuldstændig fanget af bogen. Jeg læste i den igen i min frokostpause, og var heldigvis fremsynet nok til at sætte en alarm til at ringe da pausen nærmede sig sin afslutning – ellers var jeg nok ikke kommet tilbage igen!
Jeg fortsatte læsningen hele søndagen. Der var lige tid til lidt vasketøj og indkøb fra morgenstunden, men derefter blev bogen altså fundet frem igen. Jeg nåede heldigvis at blive færdig med den søndag aften, så det blev ikke til nattelæsning denne gang!

Bogen er virkelig velskrevet, og man befinder sig i Pikeville sammen med karakterne fra side 1. Byen, og de mennesker der bor i den, er så levende beskrevet at jeg nemt kunne se dem for mig – jeg kunne næsten lukke øjnene og bevæge mig rundt sammen med Charlotte. Karakterne er til tider lidt groft karikeret, men det gør ikke noget negativt ved historien; der er rent faktisk mennesker der opfører sig sådan ude i virkeligheden, og det er så rart at læse en krimi der ikke lægger fingrene imellem.
Slaughter tager fat på lidt af det hele. Den gode datter er ikke ‘bare’ en krimi; den dækker emner som den voksende kløft der er mellem rig og fattig i USA, fordommene man som middelklasseperson ofte har om såkaldte fattige nabolag, diskrimination baseret på både køn, religion og seksualitet, og de problemer der altid ligger lige under overfladen når man bor i en lille by hvor alle kender hinanden. Det er en ægte verden der her beskrives, en verden hvor Trump er præsident og en dommer kan være åbenlyst sexistisk så længe han befinder sig i den rette stat. Det er forfriskende, at man kan mærke at denne roman er skrevet (og foregår) i 2017, og ikke blot er en ‘samlebåndskrimi’ (de findes altså!), der lige så godt kunne være sket i Sverige, Danmark eller England, på et vilkårligt tidspunkt indenfor de sidste 10 år.

Den er til tider virkelig ubehagelig at komme igennem, noget som jeg blev lidt overrasket over – men som jeg er sikker på at de rutinerede Slaughter-læsere udemærket er klar over. Men en advarsel til dem der, ligesom jeg, ikke har læst hende før: Det er ikke en bog for sarte sjæle! Jeg måtte springe enkelte linjer i bogen over, fordi det næsten blev for meget.. og jeg er ellers ikke en person der plejer at være pivet.

Der er enkelte småfejl og mærkelige sætningskonstruktioner her og der, men da jeg har læst en ‘ikke endelig version’ af bogen, er jeg sikker på at disse ikke længere er at finde i den færdige version, og vil derfor ikke kommentere yderligere på det.

5-books

Bogen får 5/6 stjerner. Spændingen opretholdes hele vejen igennem, og man kan virkelig ikke lægge den fra sig igen. Dog trækker hun spændingen lidt for langt nogle gange, og så bliver man som læser irriteret – nogle scener behøver ikke fylde 3 sider hvis de kunne have være kortere. Dog stadig en rigtig fed læseoplevelse!

Den gode datter er udgivet af HarperCollins Nordic. Den er præcis på 500 sider og kommer i en lækker indbunden udgave. Find den i din lokale boghandel fra i dag! (:

| Forfatter: Karin Slaughter | Forlag: Harper Collins Nordic | Udgivelse: 26. september 2017 | Oversætter: Henrik Enemark Sørensen | Originaltitel: The Good Daughter|

One thought on “Dagens udgivelse: DEN GODE DATTER af Karin Slaughter”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: