Forfatteraften med People’s Press – Inspiration til efterårets bøger (og kager!)

ForfatteraftenCollageDer er intet som en velarrangeret forfatteraften der kan glæde en boghandler. Vi blev inviteret til at komme ud til Handelsfagskolen i Skåde, for at deltage i dette års People’s Press-event. Det var ret fantastisk. Programmet var fyldt med spændende bøger (og forfattere!), og maden var fantastisk. Det er ikke altid at forlagene er lige gode til at servere lækker mad (snack-mad og pizza er fint, forstå mig ret), men People’s Press gjorde virkelig meget ud af det! (Jeg har desværre ikke billeder af maden – den blev spist for hurtigt…)

Selve aftenen var virkelig interessant, og der blev set på de mest spændende udgivelser der kommer det næste halve års tid – så juleønskerne er næsten allerede i hus! Bøgerne var allesammen forskellige genrer, så det er lige før der er til hvert eneste familiemedlem, bare i disse udgivelser.

Forfatteraften-4bøger-collage2Ilkas arv – Sara Blædel

Denne starter præcis hvor den forrige bog, Bedemandens datter, slutter. Den er nummer to i den planlagte trilogi. Bogen fokuserer på de oplevelser som Ilka nu møder i USA, men også hvad der egentlig skete med hendes far dengang han forsvandt. Krimi-delen, alt det spændende, ligger i de relationer der udspiller sig mellem karaktererne i løbet af bogen. – Udkommer d. 3. november

Tor Nørretranders – Se frem

En bog om hvordan vi kan redde verden ved hjælp af vores evne til at se fremad. Det udspringer bl.a. af Kants tanker om hvordan vi som mennesker forholder os til os selv og hinanden, og hvad vi allesammen kan gøre af små, simple ting for at gøre verden bedre. Aftenens nok tungeste bog, men helt sikkert én som jeg ville anbefale til alle der er bare en smule bekymrede for fremtiden. – Udkommer 27. oktober

Liv Martine Hansen & Simone Thorup Eriksen – Kagetid(!)

Der er fokuseret på den simple bagehygge i denne bog. Korte(re) ingredienslister, der består af produkter man kan finde i den lokale brugs, fremfor en sær hjemmeside. Med illustrationer og pynteting af Simone Thorup, er der virkelig dømt familiehygge! (Vi fik en smagsprøve på den ene af kagerne, og det var himmelsk!) En bog jeg helt sikkert får brugt meget de næste par måneder. – Udkom 1. september

Peter Graae – Bad Company: Fire år med Bandidos

Helt sikkert aftenens mest spændende bog! Peter Graae har igennem flere år arbejdet på historien om et tidligere Bandidos-medlem, der sprang fra, tilstod alt overfor politiet, og har hjulpet med at stable adskillige straffesager på benene med sine oplysninger. Bogens hovedperson blev meget sent medlem af klubben, og forlod den også hurtigt igen. En virkelig spændende historie om hvor hurtigt man kan ryge af sporet. Jeg har desværre ikke et billede jeg kan vise, da bogen ikke engang er skrevet færdig endnu! – Udkommer i november

Janni Ree & Peter Bro Støvring – Golddigger: I think not

En ‘tell-all’ bog om Janni Ree og hendes liv, fortalt til Peter Bro Støvring. Der er adskillige… Spændende(!) historier i denne bog, som ikke har været ude tidligere. Vi hørte et kort resumé af to af dem, men de egner sig ikke til at blive gentaget på denne blog – det må man selv læse sig til! (-; Det er ikke lige min slags bog, men det bliver helt sikkert en bog der kommer til at stå på mange ønskesedler til jul! – Udkommer 1. december

Peter Wohlleben – Dyrenes hemmelige liv

Helt klart det mest spændende oplæg (selvom alle oplæggene virkelig var gode!), og helt sikkert også den bog jeg glæder mig mest til at få læst. Den handler om hvordan vi egentlig undervurderer dyrene, og hvordan især forskningen bagatelliserer deres intelligens. Wohllebens oplæg blev næsten et mini-foredrag, med adskillige spørgsmål fra publikum. Jeg nåede også at få signeret min bog, hvilket næsten var aftenens højdepunkt (kagen skal jo huskes). – Udkom 7. september

Sidst, men absolut ikke mindst: Der var goodiebags! Det siger man jo slet ikke nej til. Jeg var så heldig at få fingrene i Bedemandens datter (som jeg ikke har læst endnu, så det er perfekt), Kagetid! og Dyrenes hemmelige liv. De sidste to fik jeg endda signeret, hvilket næsten var aftenens højdepunkt. Jeg glæder mig til at få testet nogle (mange) af kageopskrifterne.

Forfatteraften-Goodiebag

Alt i alt var det en virkelig vellykket aften, så mange tak til People’s Press!

På torsdag går turen til Lindhart og Ringhof, der også afholder en forfatteraften. Og den 3. oktober er det Turbines tur til at underholde os. Så der er nok at se til!

x

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: